De verzorgingslijn van de

Jean Pierre Héry:

Uw gids voor
deze site.

De Vacht
Hygiene
Verzorging
Producten
Tips
 
Begin
 
Contact
 
E-mail


Plaats deze site in u favorieten

Verkoop-
adressen
Topfokkers en Kampioenen
Zijn vacht : een gift van moeder natuur die beschermd dient te worden   

 

De 5 stappen voor een volledige verzorging:

 

 

 

Voor een gave en gezonde vacht.

In de natuur liepen de honden vroeger door struiken en kreupelbosjes.
De dode haren bleven hangen in de takken van deze bosjes. De hond is vandaag de dag echter op zijn baasjes aangewezen voor het verwijderen van de dode haren. Door de vacht te borstelen verwijdert u de dode haren, het stof en alle andere deeltjes die in de vacht blijven hangen (stuifmeelkorrels, graskruipers, enz).
Daarnaast worden de haarvaten van de huid van verse zuurstof voorzien hetgeen de aanmaak van nieuwe haren bevordert. Tenslotte is het borstelen een goede manier om volwassen vlooien op te sporen die namelijk onmiddelijk met een geschikte insectenverdelgend middel bestreden dienen te worden.
Om het borstelen tot een aangenamen handeling te maken en te vermijden dat u gezonde haren uittrekt dient u altijd:

  • een borstel afgestemd op de dikte en de textuur van de vacht te gebruiken.
  • een anti-klit-lotion (Démêlant Eclat, Démêlant Douceur) te gebruiken om de haren te beschermen en het klitten tegen te gaan.

Hanteer de borstel met zachte hand en stel uw huisdier constant gerust.

Een goede borstel beurt betaat uit 2 etappes.

  1. Om de vacht goed door te borstelen dient u tegen de richting van de haargroei in te borstelen terwijl u de lotion Démêlant Eclat over de vacht verstuift.
  2. De vacht van rassen met afhangende langharige vachten (Yorkshire, Afgaanse windhond, Tibetaanse Terriër, Shih-Tzu) dient in de richting van de haargroei geborsteld te worden. De vacht van honden met een volmineuze vacht (Poedel, Pekinees, Collie) dient tegen de richting van de haargroei geborsteld te worden. Ten slotte dient u de vacht te kammen om te controleren of de vacht volledig ontklit is. Wij raden u het gebruik van een kam met afgeronde tanden aan om de huid niet te irriteren. De leefomstandigheden van de hond en het type vacht zijn bepalend voor het ritme van de borstelbeurten. Een ding is zeker : hoe vaker u uw hond borsteld, des te beter het resultaat.

De Producten