De verzorgingslijn van de

Jean Pierre Héry:

Uw gids voor
deze site.

De Vacht
Hygiene
Verzorging
Producten
Tips
 
Begin
 
Contact
 
E-mail


Plaats deze site in u favorieten

Verkoop-
adressen
Topfokkers en Kampioenen
Zijn vacht : een gift van moeder natuur die beschermd dient te worden   

 

De 5 stappen voor een volledige verzorging:

  1. De wasbeurt
  2. Tussen de wasbeurten in
  3. Specifieke verzorging
  4. Ongedierte bestrijden

 

 

 

 

 

De belangrijke "details" voor een volledige verzorging

Naast de vacht verdienen ook de ogen, oren en nagels van uw hond specifieke verzorging.

Onderhoud van de Nagels
:

Als uw hond weinig beweging heeft, of vaker op de vloerbedekking dan op straat loopt, zullen zijn nagels snel aangroeien. U dient de nagels van kleins af aan bij te knippen met een speciale nagelstang. Knip de nagels echter niet te ver af, er loopt namelijk een ader door de nagels. Als u deze raakt, kan er een bloeding ontstaan. Indien dit gebeurt dient u de nagel te behandelen met een bloedstelpend middel.

Verzorging van de oren :

Dit is met name van belang voor rassen met afhangende oren die niet van verse zuurstof voorzien worden. Om infecties en oorontstekingen te voorkomen, dient u de oren één maal per week met Soin des Oreilles schoon te maken en de oren regelmatig te epileren. Om het epileren te vereenvoudigen kunt u 1 maal per maand een kleine hoeveelheid Confort Spray in de oren aan brengen. De ontvette haren kunnen vervolgens eenvoudig verwijderd worden.

Verzorging van de ogen en de snorharen :

Veel rassen vertonen dikwijls minder mooie rode sporen rond de ogen en de snorharen. Deze sporen worden veroorzaakt door traansteen en de zuurtegraag van het speeksel. Om deze sporen te verminderen of zelfs te voorkomen dient u dagelijks het product Soin des Yeux te gebruiken. Binnen 1 maand zullen de minder mooie sporen nagenoeg verdwenen zijn. Het is van wezelijk belang de behandeling voort te zetten. Slechts bij het dagelijks gebruik van dit product beschermt u de aangroei van de nieuwe haren en voorkomt u de vorming van nieuwe sporen.

De producten