De verzorgingslijn van de

Jean Pierre Héry:

Uw gids voor
deze site.

De Vacht
Hygiene
Verzorging
Producten
Tips
 
Begin
 
Contact
 
E-mail


Plaats deze site in u favorieten

Verkoop-
adressen
Topfokkers en Kampioenen
Zijn vacht : een gift van moeder natuur die beschermd dient te worden   

 

De 5 stappen voor een volledige verzorging:

 

 

 

Noodzakelijk voor een volledige vachtverzorging

Bij het wassen van uw dier verwijdert u vuil en parasieten. De huid en vacht worden van zuurstof voorzien en het klitten van de haren wordt tevens teruggedrongen. Uw dier zal zich aangenaam voelen. De wasbeurt dringt tevens de jeuk terug en is van belang voor de hygiëne van het hele gezin. Aan u de keus hoe vaak u uw huisdier wast : indien u speciaal op de vacht van uw dier aangepaste producten gebruikt, kunt u het zo vaak wassen als u wilt.

Net als voor uw eigen haren, dient u de vacht twee keer achter elkaar met shampoo te wassen. Gebruik allereerst de shampoo Essentiel Protéiné, een universele zachte shampoo die elk type vacht op een milde maar grondige manier reinigt. De tweede shampoo dient op het type vacht, de kleur of despecifieke behoeftes afgestemd te worden.

Na de tweede shampoo dient u altijd een verzachtende en voedende crèmespoeling te gebruiken, die het beschermende vetlaagje van de haren hersteld (Caresse Volume of Caresse Brillance). Totdat uw hond volgroeid is, dient u deze onmiddelijk na de wasbeurt te drogen met behulp van een Föhn. Borstel de haren tijdens het drogen. Begin bij de hals en de borstkas, de meest kwetsbare lichaamsdelen. Voor rassen met een langharige vacht is het gebruik van de föhn na het wassen, zelfs op volgroeide leeftijd aanbevolen. Gedurende de winter dienen alle rassen na de wasbeurt gedroogt te worden. Gebruik een krachtige föhn maar geen hete lucht, dit kan statische elektriciteit te weeg brengen. Erg jonge dieren dienen niet gewassen te worden.

 

De producten