De verzorgingslijn van de

Jean Pierre Héry:

Uw gids voor
deze site.

De Vacht
Hygiene
Verzorging
Producten
Tips
 
Begin
 
Contact
 
E-mail


Plaats deze site in u favorieten

Verkoop-
adressen
Topfokkers en Kampioenen
Zijn vacht : een gift van moeder natuur die beschermd dient te worden

 

 

Verzorgingslijn voor :

"Katten"

ontwikkeld voor het behoud van de pracht, de zachtheid en de glans van de kattenvacht.

De kat is van nature een schoon dier dat zich zelf wast. De kat scheidt echter de allergie verwekkende stof Feld over zijn vacht uit. Deze stof kan het leven van heel wat katteneigenaren zuur maken.

 

28 % van de inwoners van Frankrijk hebben aanleg voor deze allergie. De vacht van langharige katten heeft bovendien de neiging snel te verklitten. Een regelmatige verzorging is dus noodzakelijk.

 

Voor kortharige katten :

 

Reinig de vacht één maal per week met behulp van de producten Félin Poudre of Félin Lotion, een lotion die u niet hoeft uit te spoelen en die de pels doet glanzen.
Voor langharige katten :

 

Langharige katten dienen van jongs af aan (4 - 5 maanden) 2 maal per maand gewassen te worden. De wasbeurt lucht de vacht en dringt het verklitten en de vorming van allergie verwekkende stoffen terug. Langharige katten maken meer van deze stoffen aan dan kortharige katten. Uw kat kan snel gewend raken aan het baden mits u op jonge leeftijd begint.

 

 

 

 

Wij raden u aan de shampoo Félin te gebruiken daar deze speciaal is afgestemd op de delicate vacht van uw kat.

 

Wij raden u aan uw kat iedere week te borstelen. Breng alvorens met de borstelbeurt te beginnen een hoeveelheid Félin Poudre op de vacht aan. Dit plantaardige poeder bevat alle vitamines die de kattenhuid nodig heeft en droogt de huid niet uit.